Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2012

George Soros ponovno ima loš dan: Usporedio Europu s kolapsom Sovjetskog Saveza početkom 1990-tih

Američki milijarder i investitor George Soros usporedio je krizu eurozone s čimbenicima koji su doveli do kolapsa Sovjetskog Saveza početkom 1990-ih...

"Europa je slična Sovjetskom Savezu, na način da kriza eura ima potencijal uništavanja, potkopavanja Europske unije. S dubokom socijalnom, gospodarskom i moralnom krizom u kojoj je Europa, možemo vidjeti sličan proces raspadanja", rekao je George Soros u raspravi o obrazovnoj politici u Budimpešti, prenosi HRT.

Soros, koji je rođen u Budimpešti, često posjećuje Mađarsku i drži predavanja. Njegovi su komentari slični onima koje je dao na konferenciji u Danskoj prošloga tjedna, kada je rekao da kriza eurozone još nije gotova te da ide u pogrešnom smjeru.

"Euro potkopava političku koheziju u Europskoj uniji, a ako nastavi tako, može čak i uništiti Europsku uniju", rekao je u komentarima koje prenosi Reuters. "Gospodarstvo može rasti iz prekomjernog duga, ali se ne može smanjivati iz prekomjernog duga", dodao je Soros.

Pročitajte još:

- George Soros još jednom kvari zabavu: Europska financijska kriza ulazi u smrtonosnu fazu

- Možemo odahnuti: George Soros (82) kaže da nije bacio svjetiljku na svoju bivšu djevojku Adrianu (29)

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram