Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2012

Podravka želi ući u strateško partnerstvo sa srbijanskom tvrtkom Aleva iz Novog Kneževca?

Novo Podravkino vodstvo obnovit će pregovore s Alevom iz Novog Kneževca oko kupovine ili strateškog partnerstva, objavio je srbijanski Blic...

Pregovori oko izgradnje zajedničke tvornice s Alevom počeli su još ljetos, da bi se ubrzo potom i prekinuli sve do promjene rukovodstva u Podravci, piše srbijanski Blic, izvještavajući kako će se razgovori uskoro opet aktivirati - najvjerovatnije preko lobističke tvrtke Magra, u vlasništvu bivšeg hrvatskog premijera Mate Granića.

Hoće li doći do dogovora, ovisi o vlasniku Aleve Hristivoju Miloševiću, piše list, otkrivajući da on ne želi razgovarati o prodaji, već samo o strateškom partnerstvu.

List piše kako je Podravka bila zainteresirana i za Centroproizvod dok ga nije preuzeo Nestle, te da se spominjalo i da je u pregovorima za preuzimanje Bambija.

U Salfordu, koji rukovodi Bambijem, tvrde da je ta firma na prodaju, ali da s Hrvatima ne pregovaraju. Nekadašnja mitrovačka industrija ventila prelazi u ruke General Motorsa, najavio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Pozivajući se na izjave predsjednika Upravnog odbora Podravke Zvonimira Mršića, srpski tisak ovog je vikenda inače objavio kako je Podravka zainteresirana za investicije u Srbiju - i to u izgradnju novih tvornica ili preuzimanje već postojećih.

Pročitajte još:

- Podravka solidno poslovala: Prihodi skočili na 3,62 milijarde kuna, neto dobit na 69,3 milijuna kuna

- Iznenađenje: Vlada namjerava prodati udio u Podravki, vrijedan više od 270 milijuna kuna?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram