Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2012

Želimo više ovakvih vijesti: Gredeljeve lokomotive prevozit će teret u Maroku!

Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, zatim potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za internacionalnu prodaju John E. Tookke američke tvrtke National Railway Equipment Company (NREC) potpisali su ugovor o obnovi i modernizaciji dizel-električnih lokomotiva serije GT26...

Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku.

Vrijednost isporuke je približno 7 milijuna dolara.

Obnovom i modernizacijom spomenutih lokomotiva produljit će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina. Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

"Radi se o svakako vrlo velikom poslu za nas i po prvi puta će TŽV Gredelj za spomenute lokomotive u sklopu ovog ugovora izrađivati kompletni glavni okvir. Potpisom ovog ugovora TŽV Gredelj je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih vozila na zahtjevnom inozemnom tržištu", istaknuo je direktor TŽV Gredelj Krešimir Kranjčec.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u njihovoj tvornici u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

Pročitajte još:

- Gredelju posao s talijanskim državnim željeznicama

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram