Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

Svjetsko tržište: Pad PMI indikatora prerađivačkog i uslužnog sektora eurozone, pad prinosa sigurnih utočišta

Jučer su u fokusu na europskom tržištu bili podaci o PMI indikatorima prerađivačkog i uslužnog sektora u travnju...

Na razini eurozone PMI indikator prerađivačkog sektora pao je suprotno očekivanjima na 46, pri čemu vrijednosti ispod 50 pokazuju pad prerađivačke industrije. Tome je značajno pridonio pad PMI indikatora u Njemačkoj na 46,3, dok je u Francuskoj isti indikator zabilježio blagi rast na 47,3.

PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone spustio se na 47,9, pri čemu je padu indikatora pridonio pad u Francuskoj (46,4), dok je u Njemačkoj zabilježen rast (52,6). Indikator poslovnog povjerenje u Francuskoj u travnju je ostvario blagi pad u odnosu na ožujak te je iznosio 95, dok je indikator povjerenja potrošača u Italiji u istom mjesecu zabilježio razmjerno snažan pad na 89 s 96,3 u ožujku.

Tjedan je započeo uz korekciju dioničkih tržišta i nastavka pada prinosa na američka i njemačka izdanja. Podršku sigurna utočišta pronalaze u političkoj neizvjesnosti u Europi, ispodočekivanim jučerašnjim ekonomskim objavama te poraslim špekulacijama o usporavanju oporavka. Desetogodišnji američki prinosi spustili su se na najniže razine od kraja veljače (1,91%), a njemački desetogodišnji bund na najniže povijesne razine (1,634%), prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram