Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

Virusi napadaju: Izvršen cyber napad na iranski glavni izvozni naftni terminal i ministarstvo nafte?

Iran istražuje mogući cyber-napad na glavni izvozni naftni terminal te na ministarstvo nafte, objavili su iranski izvori...

Virus je otkriven u kontrolnim sustavima otoka Kharga, gdje se upravlja većinom iranskog izvoza sirove nafte, ali terminal i dalje radi, rekao je izvor iz Iranske državne naftne kompanije (NIOC).

Reuters podsjeća na računalni crv Stuxnet koji je navodno napao iranska nuklearna postrojenja. Ovaj najnoviji virus napao je u nedjelju navečer. Stradali su internetski i komunikacijski sustavi iranskoga ministarstva nafte i nacionalne naftne kompanije, objavila je poluslužbena novinska agencija Mehr.

Za svaki slučaj računalni sustavi koji nadziru mnogo drugih iranskih naftnih postrojenja više nisu spojeni na internet, dodaje Mehr. Mediji javljaju da je Hamdula Mohammadnedžad, čelnik civilne zaštite u ministarstvu nafte, rekao da su iranske vlasti osnovale kriznu jedinicu i smišljaju kako neutralizirati taj napad.

Na internet više nisu spojeni ni IT sustavi u ministarstvu i naftnoj kompaniji kako bi se spriječilo širenje virusa, javlja Mehr.

Pročitajte još:

- Zveckanje oružjem: SAD simulirale stravične posljedice izraelske invazije na Iran

- Iranci stvorili nuklearno gorivo i prijete zabranom uvoza nafte, a šefovi EU-a kažu: Nismo zabrinuti!

Foto: techtricksworld.com, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram