Zatvori
Jasmin Hadzic
24/04/2012

Čak i ako tržišni regulatori blokiraju preuzimanje - Instagram će od Facebooka dobiti 200 milijuna dolara

Kako god završilo Facebookovo preuzimanje Instagrama - suosnivači i ulagači te popularne foto-mobilnu aplikaciju mogu zadovoljno trljati rukama...

Facebook je sinoć objavio osvježenu S-1 dokumentaciju za izlazak na burzu koja je između ostalog dopunjena s podacima vezanim uz preuzimanje Instagrama.

Pa smo tako doznali da je preuzimanje popularne foto aplikacije Instagram Facebook stajalo 300 milijuna dolara u gotovini i 23 milijuna dionica Facebooka. Ako su točne informacije da će vrijednost Facebookove dionice u IPO-u biti postavljena na 40 dolara, to će značiti da će se ukupna vrijednost preuzimanja Instagrama popeti na čak 1,1 milijardu dolara!

Osim toga, u slučaju da tržišni regulatori blokiraju preuzimanje Instagrama, Facebook je Instagramu pristao isplatiti odštetu od 200 milijuna dolara.

Iako je malo vjerojatno da će Facebookova akvizicija Instagrama biti blokirana - u najgorem slučaju dioničari Instagrama mogu računati na 200 milijuna dolara, uz dodatnih 10 milijuna korisnika koje su dobili otkako je Facebook najavio preuzimanje.

Ne zvuči loše, zar ne?

Pročitajte još:

- A mislili smo da je milijarda puno: Instagram od Zuckerberga u početku tražio 2 milijarde dolara!

- Mark Zuckerberg je samo paravan: Facebookom zapravo upravljaju moćni ulagački fondovi!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram