Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

DZS potvrdio crne slutnje: Stopa registrirane nezaposlenosti u ožujku na iznimno visokih 20 posto

Državni zavod za statistiku (DZS) potvrdio je crne slutnje o kretanju stope registrirane nezaposlenosti...

Prema podacima DZS-a stopa registrirane nezaposlenosti u ožujku je iznosila 20 posto, što predstavlja blagi pad u odnosu na veljaču kada je stopa nezaposlenosti iznosila 20,1 posto.

Na godišnjoj razini, stopa registrirane nezaposlenosti uvećana je za 0,7 posto (u ožujku prošle godine iznosila je 19,3 posto).

Na godišnjoj razini stopa registrirane nezaposlenosti viša je za 0,7 postotnih bodova, budući da je u ožujku prošle godine iznosila 19,3 posto. Stopa registrirane nezaposlenosti, koju objavljuje DZS, izračunava se kao odnos broja nezaposlenih osoba, evidentiranih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), prema ukupnom aktivnom stanovništvu.

Podsjetimo, kako je nedavno objavio HZZ, u ožujku je bilo 339.882 nezaposlenih, odnosno 0,9 posto (3.069 osoba) manje nego u veljači i 3 posto (9.752 osobe) više u odnosu na prošlogodišnji ožujak.

Analitičari Raiffeisenbanka jučer su priopćili kako očekuju blagi pad nezaposlenosti u mjesecima pred nama - i to prvenstveno zbog pojačanog sezonskog zapošljavanja.

Pročitajte još:

- LOŠE: Samo u posljednja tri mjeseca prošle godine broj zaposlenih se smanjio za 55.000

- Hrvatsko društvo tone sve dublje: Analitičari zabrinuti, trećina stanovništa je siromašna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram