Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2012

Ma kakva Hrvatska: Zvonimir Mršić najavio Podravkine akvizicije srbijanskih prehrambenih kompanija

Podravka je zainteresirana za investiranje u Srbiju, potvrdio je predsjednik Uprave te kompanije Zvonimir Mršić za agenciju Tanjug. Mršić kaže da Podravka razmatra preuzimanje postojećih postrojenja, ali i gradnju novih pogona...

"Tržište Srbije ima veliki potencijal", ističe Zvonimir Mršić. Osim što bi prodavala vlastite proizvode, Podravka je u Srbiji zainteresirana i za investiranje. Mršić međutim nije kazao koje srpske kompanije bi Podravka mogla kupiti.

Mršić smatra da bi potencijalne Podravkine investicije bile dobre i za srpsko gospodarstvo. Naime, nakon što Hrvatska iduće godine uđe u EU, ona može srpskoj ekonomiji biti "prolaz" prema zajedničkom tržištu Unije.

Podravka bi, kaže Mršić, istovremeno imala koristi od trgovinskih sporazuma koje Srbija ima s Rusijom i Turskom. "Robu proizvedenu u Srbiji na ta velika tržišta mogla bi izvesti pod vrlo povoljnim uvjetima", kaže Mršić.

Pročitajte još:

- Podravka solidno poslovala: Prihodi skočili na 3,62 milijarde kuna, neto dobit na 69,3 milijuna kuna

- Iznenađenje: Vlada namjerava prodati udio u Podravki, vrijedan više od 270 milijuna kuna?

Foto: Podravka

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram