Zatvori
Poslovni Puls
21/04/2012

Fondovi - tjedno izvješće: Dobitnik tjedna dionički fond NFD Aureus New Europe (+1,36 posto)

Pedeset i dva fonda od ukupno osamdeset i devet zabilježilo je prošlog tjedna porast vrijednosti udjela. Što se tiče porasta od početka godine, trenutno je najuspješniji fond Alternative A1 koji je porastao za 14,74 posto...

Kod dioničkih fondova protekloga tjedna, fond NFD Aureus New Europe porastao je za +1,36 posto dok je NFD Global Developed porastao za 1,25 posto.  Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -1,81 posto a slijedi ga Ilirika Gold sa padom od -1,65 posto.

Kod mješovitih fondova najveći porast imao je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost porasla za +1,62 posto a iza njega je OTP uravnoteženi sa porastom od +1,18 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond KD Balanced koji je pao za -1,36 posto a iza njega je AC GBEM sa padom od -1,28 posto.

Kod obvezničkih fondova najveći porast imali su ZB bond (+0,62 posto) i PBZ Bond fond (+0,34 posto). Negativne rezultate u ovoj grupi imali su Erste Bond kojem je vrijednost smanjena za -0,09 posto i OTP euro obveznički čiji pad je iznosio 0,05 posto, javlja hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram