Zatvori
Jasmin Hadzic
20/04/2012

Evernote: Aplikacija pomoću koje bilježite svoje najgenijalnije ideje navodno vrijedi oko milijardu dolara

Multi-platformna aplikacija koja korisnicima omogućuje pohranjivanje i bilježenje ideja i informacija u gotovo svim mogućim formatima (tekst, fotografija, video, audio...) navodno je zatvorila monstruozno snažnu ulagačku rundu...

Kako javljaju tehnološki blogovi, Evernote je ovih dana zaključio novu rundu ulaganja tešku između 50 i 100 milijuna dolara uz vrednovanje kompanije na oko milijardu dolara! TechCrunch navodi kako još uvijek nisu finalizirani dogovori između Evernotea i ulagačkih fondova, no sve bi trebalo biti okončano za nekoliko tjedana.

Evernote, koji je dostupan na gotovo svakoj zamislivoj platformi (desktop, iOS, Android, BlackBerry, WP7....) krajem prošle godine imao je oko 20 milijuna korisnika, što je rast od 100 posto u odnosu na 10 milijuna korisnika koliko ih je bilo evidentirano krajem 2010. godine.

Evernote je osnovao Stepan Pachikov 2007. godine, a do sada je osigurao ulaganja teška oko 96 milijuna dolara.

TC piše kako Evernoteu nije potreban dodatni kapital, no spekulira kako je moguće da će novac prikupljen u posljednjoj rundi ulaganja biti iskorišten za širenje na Kinu i druga međunarodna tržišta.

Pročitajte još:

- Dorseyjev Square ulazi u novu ulagačku rundu koja će ga vrednovati na nevjerojatne 4 milijarde dolara?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram