Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2012

Vojska nezaposlenih u Hrvatskoj spas od burze traži u sezonskom zapošljavanju u turizmu

Ožujak i travanj mjeseci su u kojima počinje značajnije sezonsko zapošljavanje u ugostiteljstvu i turizmu, te poljoprivredi. Portal MojPosao, u anketi provedenoj među 630 ispitanika, istražio je u kojoj se mjeri građani javljaju za rad na sezonskim poslovima...

Čak 54% ispitanika istaknulo je da je u potrazi za sezonskim poslom. Neki od njih su sezonski posao već pronašli, a neki još čekaju odgovor poslodavca. Uglavnom se slažu kako su sezonski poslovi u današnjoj situaciji dobra prilika za zaposlenje, pa makar i na određeno vrijeme.

"Živim u Slavoniji, pa mi jedino preostaje sezonski posao sobarice na moru. Imam 54 godine i valjda ću uspjeti. To sam do sada radila četiri sezone", komentirala je jedna ispitanica, dok je drugi ispitanik komentirao: "Turizam mi je struka, tako da uvijek volim odraditi barem sezonu u pomanjkanju nečega boljega i stalnijega, jer iskreno volim raditi u turizmu".

Dodatnih 10% ispitanika planira krenuti u potragu za sezonskim poslom. Oni smatraju da vremena još ima i žele vidjeti što će se sve nuditi.

Međutim, 20% ispitanika ne zanima sezonski rad. Oni uglavnom ističu da su takvi poslovi premalo plaćeni, te da traže stalan posao. Stalni posao pak ima 10% ispitanika, pa ih sezonski ne zanima.

Preostalih 6% ispitanika odgovorilo je „nešto drugo“. Oni su uglavnom već pronašli sezonski posao ili planiraju otići u inozemstvo. "Dvoumim se. Napustiti sigurno okruženje s dobrom plaćom, ali lošom radnom atmosferom radi nečeg neizvjesnog i kratkoročnog. No, ovo drugo me nekako sve više privlači, kao i promjena mjesta boravka", komentar je jednog ispitanika.

Pročitajte još:

- RBA analitičari: Tek nakon poboljšanja trendova u realnom sektoru možemo očekivati pad nezaposlenosti

- Ministar Mrsić na Fejsu: “Volonteri” će mjesečno dobivati 1.600 kuna, alternativa je ostanak na burzi rada!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram