Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2012

Ukinuta otpremnina za menadžere javnih poduzeća, a uveden bonus do 80 posto godišnje plaće

Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih drustava u vlasništvu države...

Prema odluci Vlade, već za tekuću godinu predsjednici uprava državnih tvrtki koji ostvare neto dobit mogu dobiti bonus.

Menadžer koji osigura neto dobit može dobiti bonus od 80 posto godišnje plaće. Ako osvari višegodišnji plan za cijelo to razdoblje može dobiti bonus do 25 posto bruto zarade. Bonusi će se isplaćivati jednokratno.

Donoseći ovu odluku premijer Zoran Milanović je kazao kako ona nije populistička, ali da izjednačavanje plaće menađera i političara nije praksa u EU-u, prenosi HRT.

Istovremeno, Vlada je danas ukinula otpremnine za vodeće kadrove državnih tvrtki. Milanović je rekao kako su otpremnine direktora u državnim tvrtkama do sada skupo stajale hrvatske građane odnosno državni proračun. "Mnogi ljudi koji su otišli iz državnih tvrtki, a koje je postavila prijašnja Vlada, otišli su s visokim otpreminama. To ukidamo, toga više neće biti", poručio je Milanović.

Pročitajte još:

- A pitamo se zašto nam je loše: Hrvatska ima dvostruko više zaposlenih u javnom sektoru od EU prosjeka

- Željko Lovrinčević: Milanovićeva Vlada mora pod hitno otpustiti 30.000 zaposlenih iz javnog sektora

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram