Zatvori
Jasmin Hadzic
19/04/2012

Facebook osnovao specijalni "task force" koji će olakšati lansiranje Facebooka u Kini

Već se mjesecima spekulira o Facebookvom ulasku na kinesko internet tržište, no nešto konkretnije od nepotvrđenih glasina još uvijek nismo vidjeli...

A najnovija šuškanja kažu kako se Facebook ozbiljno sprema za ulazak na kinesko internet tržište koje broji više od 500 milijuna korisnika, ali je ograničeno žestokom cenzurom iz direkcije službenog Pekinga. MarbridgeConsulting danas javlja kako se Mark Zuckerberg (za vrijeme čestih putovanja u Kinu) već nekoliko puta susreo s menadžerima velikih kineskih internet portala. Navodno Facebook želi preuzeti neku postojeću kinesku web stranicu (društvenu mrežu?) kako bi olakšao Facebookovu penetraciju u kinesko internet tržište.

Facebook je formirao i specijalni "kineski tim" koji priprema teren za Facebookov dolazak u Kinu.

Facebookovo prisustvo u Kini "škakljivo" je iz nekoliko razloga, no najveći je problem cenzura komunikacije koju zahtijeva tamošnje političko vodstvo. Prošle godine u ovo vrijeme spekuliralo se kako će Facebook u suradnji s kineskim divom Baidu lansirati lokaliziranu inačicu svoje društvene mreže koja će blokirati određene upite i pretrage.

Sve u svemu - kad se Facebook konačno pojavi u Kini vrlo je vjerojatno da će komunikacija biti ograničena, a pojedine ključne riječi blokirane. Za očekivati je da će Facebook izvesti nešto poput  Twittera koji je nedavno pristao izostaviti škakljivi sadržaj, ali samo za korisnike iz pojedinih država.

Pročitajte još:

- Facebook će u kolovozu vjerojatno dostići impresivnih 1.000.000.000 korisnika. Da, milijardu…

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram