Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2012

Radimir Čačić puca od optimizma: Bit ćemo bolji od MMF-ovih prognoza!

Prvi potpredsjednik Vlade je oprezan, ali optimističan kada je u pitanju rast hrvatskog BDP-a ove godine...

"Prognoza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o padu hrvatskog BDP-a od 0,5 posto u ovoj godini bitno je bolja od prognoza domaćih i stranih analitičara, a rezultat će biti i bolji od prognoze MMF-a", izjavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, prenosi HRT:

Na pitanje kako komentira sniženu prognozu rasta hrvatskog gospodarstva koju je objavio MMF i u kojoj se očekuje pad BDP-a u ovoj godini od 0,5 posto, Čačić je rekao kako je to znatno bolje od prognoza domaćih i stranih analitičara.

Očekujem da ćemo biti bolji od MMF-ove prognoze, rekao je Čačić na odlasku s konferencije o tržištu nekretnina na kojoj je predstavio ambiciozni plan "Zagreb na Savi". Upitan hoće li otići ako rezultati budu takvi kakve analitičari predviđaju, odgovorio je da, bude li to tako, nema što tražiti u Vladi.

"Međutim to se neće dogoditi, što potvrđuju i MMF-ove prognoze", rekao je Čačić.

MMF je snizio prognoze rasta za hrvatsko gospodarstvo te očekuje njegov pad u ovoj godini za 0,5 posto, nakon čega bi u idućoj godini trebao uslijediti rast od jedan posto. U prijašnjem izdanju Svjetskih gospodarskih prognoza MMF-a za 2012. bio je predviđan rast hrvatskog gospodarstva od 1,8 posto.

Pročitajte još:

- Radimir Čačić: Pred ljeto imat ćemo 350.000 nezaposlenih, to se u mandatu ove Vlade ne smije ponoviti!

- Radimir Čačić: Moramo već jednom shvatiti kako više ne živimo u socijalizmu

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram