Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2012

Borislav Škegro i ulagački fondovi zadnji su spas za Brodotrogir i 3. maj

Kada je Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade, prije dva tjedna najavio kako Milanovićev tim želi domaćim ulagačima u paketu ponuditi „Brodotrogir“ i riječki „3. maj“, dugo vremena se spekuliralo na koje se investitore ciljalo, ali sve je postalo jasnije nakon Čačićeva jučerašnjeg sastanka s Borislavom Škegrom, direktorom „Quaestusa“...

Nakon susreta nekadašnjeg ministra financija s aktualnim čelnikom gospodarstvenog resora ipak nije razjašnjeno u čije je ime istupio Borislav Škegro, odnosno je li samo ispitivao „teren“ za nekog inozemnog investitora, te koliko je uopće ozbiljan njegov interes za ulazak u taj biznis, piše Slobodna Dalmacija.

Pri tome nije teško pretpostaviti kako svi mogući ulagači u dva spomenuta škvera računaju s njima značajnim podatkom da je Vlada odlučila dubioze brodograđevnih tvrtki pretvoriti u javni dug, te kako je na lokaciji trogirskih navoza predviđena (i) izgradnja marine s pratećim hotelskim kapacitetima.

Nitko od ključnih osoba povezanih s poslovanjem „Brodotrogira“ ne želi komentirati mogućnost da tvrtka Borislava Škegre ili njegovi partneri preuzmu škver, a zbog manjka informacija o sastanku bez izjava su bili i predstavnici radnika, javlja Slobodna.

Da li je Škegro "namirisao" dobar posao s brodogradilištima - uskoro ćemo doznati...

Novo (22:55)

Sada i Jutarnji navodi kako su investicijski fondovi Prosperus, Nexus i Quaestus najizgledniji Vladini partneri za privatizaciju riječkog 3. maja i Brodotrogira. Spomenutim fondovima jučer su u Ministarstvu gospodarstva Uprave 3. maja i Brodotrogira prezentirale svoje programe, kao i osnovne informacije o trenutnom stanju tih tvrtki.

Pročitajte još:

- SKANDAL: Ante Samodol na HTV-u neizravno optužio Borislava Škegru za prijetnje smrću!?

- Borislav Škegro & Quaestus: Optužbe nisu istinite, imali smo krivih procjena, ali nismo varali!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram