Zatvori
Jasmin Hadzic
17/04/2012

Prije nego što je uhićen Kim Dotcom - Megaupload se spremao za izlazak na burzu (IPO)!

Da policija nije krajem siječnja uhitila Kima Dotcoma i njegovu "družinu" - Megaupload bi možda poput Groupona i Zynge završio na burzi...

U razgovoru za TorrentFreak, osnivač Megauploada Kim Dotcom ističe kako je prije uhićenja spremao Megaupload za inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) i izlazak na američko tržište kapitala. Dotcom, trenutno u kućnom pritvoru na Novom Zelandu, tvrdi kako je Megaupload vodio razgovore s "vodeće četiri revizorske kuće" i investicijskim bankama oko izlaska na burzu. Kontroverzni osnivač Megauploada kojeg američka vlada optužuje za sudjelovanje u kriminalnim radnjama uvjeren je kako bi u slučaju izlaska na burzu Megaupload vrijedio nekoliko milijardi dolara.

TorrentFreak zaključuje kako je sasvim jasno kako će odvjetnički tim koji brani Dotcoma i njegove "suradnike" iskoristiti ovu informaciju o pripremi za IPO jer prema njihovom shvaćanju to jasno pokazuje kako je Megaupload bio u potpunosti legalan biznis, a ne paravan za kriminalne aktivnosti.

S tim se gotovo sigurno neće složiti američko ministarstvo pravosuđa koje u optužnici protiv "grupe Megaupload" navodi kako su Dotcom i njegovi suradnici, uglavnom državljani Njemačke, kroz Megaupload i druge “Mega” servise zaradili više od 175 milijuna dolara i načinili štetu od 500 milijuna dolara pravim vlasnicima ilegalno dijeljenog sadržaja.

Pročitajte još:

- Upoznajte Kima Schmitza – njemačkog hakera, misterioznog playboyja i vlasnika online servisa Megaupload

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram