Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2012

SKANDAL: Čačić šalje 10.000 ljudi u mirovinu preko Royala za kojeg Hanfa tvrdi da posluje nelegalno

Dokup staža i isplata mirovina za deset tisuća ljudi, koje država namjerava otpustiti iz javne uprave, ići će preko nelegalnog društva...

Naime, Royal međugeneracijska solidarnost je, sudeći prema upozorenju koje je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila na svojim web stranicama, upravo to – društvo koje ne ne posjeduje njihovo odobrenje za aktivnosti isplate mirovina u Republici Hrvatskoj, javlja Večernji.

Upitnost Royalovog poslovanja nije "od jučer"...

Čim je počela raditi, Hanfa 2006. godine, slično kao i danas, posebnim priopćenjem oglašava da Royal posluje ilegalno i odriče se nadležnosti te obavještava Državni inspektorat, tražeći da ih zatvori kao parafinancijsku instituciju. Upravo suprotno predsjednik uprave Royala Ivo Bulaš dobiva novi vjetar u leđa; HGK, na čelu s Nadanom Vidoševićem, nagrađuje ih certifikatom “izvorno hrvatsko”?!

Izvorno je hrvatski model da neregulirano društvo dobiva priznanja i posluje s državom te da im se na primanjima pojavljuje bivši premijer Ivo Sanader, dajući im dodatni legitimitet, upozorava Večernji.

Pročitajte još:

- STRAŠNE BROJKE: Kako ćemo u promjene ako od državnog proračuna danas živi 2,1 milijuna Hrvata?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram