Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2012

Obamina administracija snažno podupire "Buffettov zakon" o porezu od 30 posto za bogate Amerikance

Obamina administracija snažno podupire "Buffettov zakon" o porezu od 30 posto za bogate Amerikance...

Prijedlog kojim se želi uvesti porez na dohodak od najmanje 30 posto za Amerikance s godišnjim prihodima većim od milijun dolara neće naštetiti gospodarstvu kroz ograničavanje investicija i rasta, smatra američki ministar financija Timothy Geithner.

Takozvani "Buffetov zakon", porez koji predlaže predsjednik Barack Obama kako bi se smanjile nejednakosti u dohotku, naišao je na oštre kritike Republikanca koji tvrde da će se njime obeshrabiti ljude na pokretanje novih poslovnih pothvata jer bi se povećali porez na kapitalnu dobit i porezi na ulaganja.

"Po mome mišljenju, vjerodostojna osnova za takav argument ne postoji", kazao je Geithner u programu CBS-a. Riječ je o planu nazvanom po Warrenu Buffettu, poznatom ulagaču i milijarderu, koji se svojedobno založio za uvođenje većih poreza imućnijima jer, kako je kazao, plaća manju stopu poreza od njegove tajnice.

"Sjedinjene Države muku muče s golemim proračunskim manjkom, a ne postoji konsenzus oko toga kako riješiti taj problem. Iako se vlada obvezala smanjiti potrošnju za 2.000 milijardi dolara, puno toga još treba učiniti", smatra Geithner.

Pročitajte još:

- Evo kako je Warren Buffett od 9.800 dolara dogurao do bogatstva od 44 milijarde dolara

- Ostvarenje mokrih snova svih ulagača: Evo kako izgleda ured Warrena Buffetta (VIDEO)

Foto: Wikimedia Commons, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram