Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2012

Ministar najavio: Zapošljavate radnike "na crno"? Čekaju Vas kazne i do 100.000 kuna!

Država je do sada uspjela naplatiti četiri milijarde kuna poreznog duga. To je na HTV-u izjavio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić...

Sljedeći tjedan Vladi će iznijeti prijedlog Zakona o poticanju zapošljavanja. Prema njemu će se, među ostalim, oštro kažnjavati poslodavci koji zapošljavaju, a ne prijavljuju radnike. Kazne će se kretati u iznosima od 50 do 100 tisuća kuna.

Govoreći o mjeri po kojoj će mladi moći raditi 12 mjeseci bez plaće ministar Mirando Mrsić je rekao kako to baš i nije tako. "Dobiva se naknada za taj rad, imate mentora, plaćeno je mirovinsko i nakon godinu dana mirovinsko se upisuje u radnu knjižicu", istaknuo je ministar u razgovoru za HTV.

Mrsić je rekao kako su nužne promjene u javnoj upravi, ne samo u broju zaposlenih, nego u načinu funkcioniranja. Također je još jednom ponovio kako isplata mirovina neće doći u pitanje i mirovine će dolaziti na vrijeme.

Pročitajte još:

- Akcija mladih poručila ministru Mrsiću da s “volontiranjem” na mala vrata uvodi robovlasništvo u Hrvatsku!

- Ministar Mrsić na Fejsu: “Volonteri” će mjesečno dobivati 1.600 kuna, alternativa je ostanak na burzi rada!

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram