Zatvori
Poslovni Puls
13/04/2012

Traži se bogataš s viškom kapitala koji će od Titovog "Galeba" napraviti luksuznu jahtu

Najkasnije do rujna bit će objavljen natječaj za davanje u koncesiju kultnog Titova broda "Galeb". Brod je na dražbi prije tri godine, za cijenu od 150.000 dolara, došao u posjed Grada Rijeke...

Napokon je gotov i konzervatorski elaborat jer je Vlada "Galeb" prije šest godina proglasila kulturnim dobrom.

Izgrađen je za prijevoz banana, potom je morima polagao nacističke mine, na kraju su ga zvali "Brod mira". Još nepotopljena metafora Titova doba, Galeb, sada može biti nešto četvrto.

Budući vlasnik brod treba urediti, osposobiti za plovidbu kao luksuznu jahtu, i mora  postupiti po konzervatorskom eleaboratu kako bi dio brod koji ima meorijalnu vrijednost ostao nepromijenjen ili obnovljen sukaldno zahtjevima konzervatora, rekao Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, prenosi HRT.

Zahtjev grada je da neko vrijeme brod provodi vezan u Riječkoj luci kao mjesto kulturnih i drugih događanja.Što se ideološkog konteksta broda tiče, nema velikih prijepora između vladajućih u gradu i oporbe.

Održavanje Galeba u protekle dvije i pol godine, stajalo je, procjenjuje oporba, milijun eura. U Gradu kažu manje od tri milijuna kuna. Ne pronađe li se koncesionar, o nacionalnom kulturnom dobru morat će skrbiti Grad Rijeka.

Pročitajte još:

- Pogledajte kako izgleda megajahta Kismet koja se prodaje uz cijenu od 625 milijuna kuna (FOTO)

- Zavirite u unutrašnjost prekrasne jahte “Odessa” na kojoj se ovih dana na Jadranu odmara Beyonce (FOTO)

Foto: Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram