Zatvori
Jasmin Hadzic
10/04/2012

PRAVI ŠEF: Prije nego što je tvrtku prodao za 200 milijuna dolara, sve je otpuštene radnike vratio na posao!

Često čitamo o hladnokrvnim šefovima iz najgore noćne more - ali danas za promjenu donosimo jednu priča o šefu kakvog bi svi poželjeli...

Krajem prošlog mjeseca Zynga je kupila proizvođača popularne mobilne video igre "Draw Something" za oko 200 milijuna dolara. No, prije nego što su svijet osvojili svojom mobilnom aplikacijom koju koristi više od 30 milijuna korisnika, tvrtka OMGPOP bila je pred potpunim poslovnim kolapsom.

Objavili su nekoliko društvenih igara na Facebooku koje nisu pronalazile put do multi-milijunske publike i suosnivač i izvršni direktor Dan Porter tada je donio odluku da flash developere premjesti u odjel za razvijanje mobilnih aplikacija. No, usprkos njegovim najboljim namjerama - tvrtka nije imala novca za daljnje zadržavanje spomenutih programera i Porter je podijelio nekoliko otkaza.

No, OMGPOP-u tada "sjekira pada u med". Njihova mobilna aplikacija "Draw Something" u samo šest tjedana preuzeta je više od 35 milijuna puta, a stigla je i ponuda za preuzimanje od Zynge.

I tu se Porter pokazao kao sjajan šef...

Zaposlenici koji su prisilno otpušteni prije nekoliko mjeseci ponovno su hitno zaposleni kako bi mogli povratiti pravo nad svojim bonus dionicama i profitirati od Zynginog preuzimanja. BusinessInsider piše kako je Porter doslovno "ugurao" otpuštene zaposlenike na platnu listu samo nekoliko sati prije nego što je potpisan ugovor sa Zyngom.

Poanta u cijeloj priči jest to što Porter nije MORAO vratiti ove otpuštene zaposlenike natrag na posao.

Dapače - sumnjamo da su veliki dioničari kompanije bili pretjerano oduševljeni njegovim potezom.

Ali mi smo barem dobili jednu priču koju možemo uvrstiti u objavama siromašnu rubriku "Kapitalizam s ljudskim licem".

Pročitajte još:

- MoneyVille: Ovo je sve što morate znati o Zynginim poslovnim rezultatima (INFOGRAFIKA)

- Zynga i dalje “krvari” novac: Na FarmVilleu i drugim igrama prošle godine izgubili 404 milijuna dolara

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram