Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2012

Ministar turizma Veljko Ostojić ove godine očekuje prihode od 7 milijardi eura

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je kazao kako očekuje da zarada od turizma ove godine dosegne 7 milijardi eura...

Drugi je dan Uskrsa, lijepo je i sunčano vrijeme, a u Opatiji ga provodi oko četiri tisuće gostiju. Kraljicu turizma posjetio je i ministar Veljko Ostojić. Razgovarao je s gradonačelnikom Ivom Dujmićem te s predstavnicima Turističke zajednice i Liburnija Riviera Hotela. Ministar očekuje dobre rezultate turističke sezone.

Ministar je rekao kako bi bio zadovoljan da ove sezone dolasci i noćenja budu na razini prošle sezone, ali i da očekuje bolji financijski rezultat od prošlogodišnjeg, odnosno da zarada od turizma dosegne sedam milijardi eura. Poručio je turističkim djelatnicima da pozorno definiraju cjenovnu politiku za sljedeću godinu, i to zbog smanjenja PDV na turističke usluge. "Cijene su ključ naše konkurentnosti", istaknuo je ministar, prenosi HRT.

Izrazivši zadovoljstvo turističkim rezultatima za uskrsne blagdane, ministar Ostojić je ocijenio kako je to dokaz da je Hrvatska atraktivno turističko odredište unatoč nepovoljnim okolnostima na tržištu.

Pročitajte još:

- Sve upućuje na solidnu predsezonu kao uvod u još jednu odličnu glavnu turističku sezonu

- Neočekivano: Britanci izračunali da je ljetovanje u Hrvatskoj jeftinije od ljetovanja u Egiptu ili Tunisu

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram