Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2012

Javna dalekovidnica uzvraća udarac: HRT najgledaniji u prvom tromjesečju ove godine!

Hrvatska radiotelevizija u prvom je tromjesečju ove godine bila najgledanija televizija u Hrvatskoj kada se promatra udio HRT-a u ukupnoj gledanosti triju televizija s nacionalnom koncesijom, pohvalili su se s HRT-a...

Prema  podacima "AGB Nielsena", ukupan udio HTV-a (oba kanala, HTV 1 i HTV 2) u siječnju iznosio je 31,7 posto, što je 8 posto više od prve slijedeće i dvostruko više od treće televizije s nacionalnom koncesijom. HRT s 30,2 posto SHR-a zadržava status najgledanije televizije i u veljači, dok se u ožujku trend dobre gledanosti nastavlja s 26,8 posto SHR-a.

Podaci o gledanosti za prva tri mjeseca ove godine također otkrivaju kako je najgledanija informativna emisija na svim trima televizijama HRT-ov "Dnevnik u podne". Ta je emisija u navedenom vremenskom razdoblju probijala rekorde, dosežući SHR od gotovo 70 posto, što znači kako ju je gledalo 70 posto svih onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima.

Gledanost Dnevnika u podne kretala se između 50 i 70 posto SHR-a. Gledano na općoj populaciji (AMR), Dnevnik u podne kretao se između 10 i 20 posto, odnosno između 416.000 i 832.000 gledatelja.

Pored Dnevnika u podne, emisije HRT-a s kontinuirano visokom gledanošću su "Plodovi zemlje", koju je u prosjeku pratilo oko 700.000 gledatelja, uz SHR od 50 posto. "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića svake je nedjelje pratilo u prosjeku oko 545.000 gledatelja, te emisija "More", uz "Dobro jutro", čak je povećala gledanost u odnosu na prošlu godinu, poručili su s HRT-a.

Pročitajte još:

- NIje bilo pravo mjesto niti vrijeme: Sorry HTV-ovci, ali ovo s majicom je stvarno dno – dna

- HTV angažirao Jelenu Glišić i Vanju Halilović za voditeljice “osvježenih” Loto izvlačenja

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram