Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2012

Agrokor danas postao dio prestižne europske mreže prehrambenih proizvođača FoodDrinkEurope

Agrokor je od danas član prestižne organizacije koja okuplja europske proizvođače iz prehrambene industrije, poručili su iz Agrokora...

Danas je u Zagrebu svečano potpisan pristupni Ugovor između Agrokor koncerna i organizacije FoodDrinkEurope o direktnom članstvu Agrokora u tom europskom udruženju proizvođača iz prehrambene industrije. Ugovor su potpisali direktorica FoodDrinkEurope Mella Frewen i Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna.

"Kroz aktivno sudjelovanje u udruženju FoodDrinkEurope Agrokor prepoznaje priliku za otvaranje novih tržišta i rast izvoza cjelokupne prehrambene proizvodnje. Ovo je zasigurno značajan korak za Hrvatsku, jer Agrokor ovime kao jedina kompanija iz regije ulazi u društvo renomiranih europskih proizvođača, gdje će svoju aktivnu ulogu znati iskoristiti za promicanje regionalne industrije te poticanje razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje, a samim time i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva", poručio je Todorić.

"Svjesni pozicije Agrokora kao vodeće regionalne kompanije, vjerujemo da će članstvo u europskoj krovnoj organizaciji prehrambene industrije dati dodatni zamah njegovoj ulozi u jačanju gospodarstva i povećanju zaposlenosti u regiji te ćemo mu u tom smislu davati punu podršku", kazala je direktorica FoodDrinkEurope Mella Frewen.

FoodDrinkEurope sa sjedištem u Bruxellesu je najveće udruženje proizvođača iz prehrambene industrije, čiji su članovi mala, srednja i velika europska poduzeća za proizvodnju hrane i pića, uključujući 25 nacionalnih udruženja, 18 vodećih globalnih kompanija za proizvodnju hrane i pića te 25 organizacija iz sektora.

"Ovo je velika prilika za daljnji razvoj hrvatskoga, ali i regionalnog gospodarstva. Članstvom u europskom udruženju proizvođača, Agrokor će aktivno sudjelovati u stvaranju novih stranih investicija, a samim time i novih radnih mjesta", poručili su iz Agrokora.

Pročitajte još:

- Velike promjene na domaćoj marketinškoj sceni: Agrokor prodaje svoj udio u Unex-u?

- Ivica Todorić navodno prodaje Ledo Unileveru za oko 260 milijuna eura

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram