Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2012

NIJE IZDRŽAO: Zbog narušenog zdravlja ministar Zlatko Komadina podnio ostavku

Ono o čemu se već tjednima spekuliralo, napokon je dobilo i službenu potvrdu...

Zlatko Komadina danas je podnio ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, objavila je Vlada na svojim službenim internetskim stranicama. Ministar Komadina tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao:

“Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić.

Šuška se kako bi Komadinu mogao trajno zamijeniti Siniša Hajdaš Dončić, sadašnji krapinsko-zagorski župan i navodno čovjek koji uživa veliko povjerenje premijera Milanovića.

Premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare rekao je da će na idućoj sjednici Sabora za ministra biti predložen Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan. Tako će u ispražnjenu Komadininu fotelju uskočiti kandidat za kojeg se već danima nagađalo kako će biti ministar, ako do ostavke dođe, te da je već spreman na preuzimanje funkcije.

Milanović je naglasio da u razlozi Komadinine ostavke isključivo zdravstvene prirode te time otklonio sumnju da je to zbog sukoba s ministrom Linićem. "Nikakvih drugih razloga za ostavku nije bilo pa tako jedan od problema nije ni Žuta Lokva", kazao je Milanović.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram