Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2012

U Splitu "svi ludi" za neboderima: Na gradnju čekaju Ivanišević, Štimac, Andabak, Zepter...

Kako danas piše Slobodna Dalmacija u svom tiskanom izdanju - brojne "javne" osobe žele graditi nebodere u Splitu! Poput tenisača Gorana Ivaniševića i bivšeg nogometaša Igora Štimca, te poslovnih ljudi kao što je Jako Andabak i vlasnika svjetske kompanije Philipa Zeptera...

Samo 15 projekata koji bi se odmah mogli realizirati u Splitu, vrijedni su oko tri i pol milijarde kuna. Ipak na putu im stoji splitski GUP, a dalmatinski HUP je pokrenuo inicijativu da se projekti pokrenu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, na 40 tisuća metara četvornih na Duilovu Goran Ivanišević želi razviti projekt mješovite namjene, hotel i malo naselje. Ivanišević na ovu investiciju vrijednu 100 milijuna eura čeka već deset godina očekujući prenamjenu zone.

Igor Štimac ima projekt koji je zamišljen već prije sedam godina u zoni Bilice-sjever. Njegov projekt poslovnog tornja Adria Tower stoji deset milijuna eura.To bi trebala biti industrijsko-komercijalna zona u kojoj će biti Gavrilović, pa i trgovački centar Ki-ka.

Između dviju splitskih bolnica, Jako Andabak bi gradio kliniku, a u uvali Trstenik hotel Dioklecijan, spajajući tako zdravstvo i turizam. Sam hotel je vrijedan 25 milijuna eura, a cijela investicija više od 35 milijuna eura.

Uz zgradu koja se nalazi uz poslovni centra Joker, Philip Zepter bi gradio poslovni toranj, a investicija je vrijedna sedam milijuna eura.

Pročitajte još:

- Bivša Ivaniševićeva jahta “Amber” i dalje ne može pronaći kupca…

- Najbogatiji Srbin Philip Zepter želi u Splitu izgraditi veliki stambeno-poslovni neboder od 17. katova

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram