Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2012

Napokon predstavljene izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito sagrađenim objektima

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak danas je predstavio je izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito sagrađenim objektima...

"S novim Zakonom, istaknuo je, nastojat ćemo legalizirati što više nezakonito izgrađenih objekata. Time želimo građanima ići na ruku, a procedura koju će pritom morati ispuniti bit će bitno jednostavnija od sadašnje. Naknada će ovisiti o veličini ilegalnoga objekta, njegovu položaju u prostoru i namjeni", rekao je ministar Ivan Vrdoljak i najavio kako će se, s obzirom na važnost Zakona, provesti oko desetak javnih rasprava diljem Hrvatske.

- Ministar Vrdoljak najavio rušenje svih nekretnina koje su od prošlog ljeta izgrađene “bez papira”

Pojasnio je kako će, primjerice, najskuplja biti legalizacija objekata unutar pojasa 70 metara od mora, a otprilike 20 puta jeftinija legalizacija gospodarske zgrade u Slavoniji.

Ako Sabor prihvati izmjene Zakona, prije izdavanja rješenja o izvedenom stanju sada će biti potrebno platiti samo naknadu za zadržavanje u prostoru, a moguće ju je platiti cijelu ili u obrocima. Komunalni doprinos i vodni doprinos plaćat će se nakon što je doneseno rješenje o izvedenom stanju, a rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje spomenutog rješenja produžuje se do 30. lipnja 2013.

Sabor bi o izmjenama spornog Zakona o legalizaciji trebao glasovati još prije ljeta, poručio je ministar Vrdoljak.

Pročitajte još:

- Ministarstvo graditeljstva sprema jeftiniju i bržu legalizaciju bespravno sagrađenih objekata

- Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak predstavio ambiciozan plan obnove 11.000 javnih objekata

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram