Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2012

Ekonomska kriza do temelja uništava život u Grčkoj: Broj novih brakova pao za nevjerojatnih 75 posto...

U intimi spavaće sobe, romantike čini se, nema. Trećina Grka priznaje: gospodarska kriza negativno je utjecala na njihov seksualni život...

"Sigurno je utjecala. Supruga i ja primijetili smo da se naš spolni nagon smanjio", rekao je 40-godišnji Efthimios Efthimoudis. Neke Grke kriza je zaobišla. Odricanja nema, bar ne u krevetu.

- Ekonomska kriza i nesigurna radna mjesta doprinose broju bračnih brodoloma i u Hrvatskoj

"Kada imate mnogo, mrzovoljni ste, jadni i nesretni. Kada ste siromašni, puni ste života, sreće i bezbrižni. Zato imate jači nagon", objasnio je 56-godišnji Christos Malakos. Da su takvi manjina, pokazao je i pad broja novih brakova za tri četvrtine, a udvostručio se i broj Grka koji varaju partnere. Studiju je naručio atenski Androloški institut. Ustanova koja se bavi istraživanjem muške plodnosti i spolne disfunkcionalnosti zabrinuta je snažnim rastom potražnje za njezinim uslugama.

"Financijski problemi i seksualna aktivnost povezani su zbog depresije. Nemate novca, nemate posao, ne vidite budućnost. To su depresivna melankolična razmišljanja i to smanjuje seksualnu aktivnost", rekao je Konstantinos Konstantinidis, predsjednik Androloškog instituta.Slične, negativne rezultate krize na seksualni život pokazala su istraživanja i u drugim zemljama. Zbog sve praznijih novčanika, u krizi je teško stradao i najstariji zanat na svijetu, prenosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

- Varaju gdje god stignu: Djevojke, ako se namjeravate udati za bogatog bankara promislite još jednom…

- Seks sve prodaje: Dubokim dekolteom povećali broj online pretplatnika za više od 100 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram