Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2012

Podravka solidno poslovala: Prihodi skočili na 3,62 milijarde kuna, neto dobit na 69,3 milijuna kuna

Podravka je kasno jučer objavila poslovne rezultate za 2011. godinu...

Ukupna prodaja Grupe Podravka u 2011. iznosila je 3,62 milijarde kuna, što je rast od tri posto u odnosu na godinu prije, a ostvarena je neto dobit od 69,3 milijuna kuna, priopćio je predsjednik Uprave koprivničke kompanije Zvonimir Mršić nakon sjednice Nadzornog odbora.

Manja neto dobit prema jučer objavljenim, revidiranim rezultatima poslovanja za 2011. u odnosu na nerevidirane podatke o dobiti Grupe, od 121 milijun kuna, objavljene potkraj siječnja, rezultat je dodatnog umanjenja vrijednosti imovine stečene akvizicijama u prijašnjim godinama.

"S druge strane, to je pokazatelj smjera u kojem će ova Uprava voditi kompaniju, a to znači da ćemo se vratiti onim vrijednostima, brendovima, načinu rada i upravljanja te komuniciranja s potrošačima koji su Podravku u prošlosti činili uspješnom", poručio je Mršić.

Ukupna vrijednost kapitalnih ulaganja, i to u modernizaciju proizvodnje te proširenje postojećih kapaciteta, u 2011. iznosila je 102,2 milijuna kuna i financirana je vlastitim sredstvima. Lani je dodatno smanjena kreditna zaduženost u visini 128,4 milijuna kuna.

"Prošla godina za Podravku je bila godina konsolidacije i stvaranja zdravih temelja za znatniji iskorak kompanije u budućem razdoblju. Nova Uprava zadala si je ambiciozne planove koji se temelje na rastu prodaje, efikasnosti i profitabilnosti", istaknuo je Mršić.

Pročitajte još:

- Iznenađenje: Vlada namjerava prodati udio u Podravki, vrijedan više od 270 milijuna kuna?

- Novi šef Podravke ima bizarnu ideju: Ekonomiste, inženjere i tajnice šalje u trgovačke centre!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram