Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2012

Možda nova prilika za Todorića: Uprava Mercatora sinoć podnijela neopozive ostavke

Uprava slovenskog Mercatora podnijela je sinoć neopozive ostavke. Kao razlog odstupanja Uprava navodi neslaganje s vlasnicima. Istaknuli su kako će u tvrtki ostati još najdulje šest mjeseci, osim ako se vlasnici drukčije ne očituju, javljaju slovenski mediji...

Dosadašnji čelni čovjek Uprave Mercatora Žiga Debeljak kao glavni razlog ostavke navodi neslaganja uprave i vlasnika i različitosti u pogledu na na prodaju Mercatora Agrokoru Ivice Todorića. Rekao je kako uprava želi da se Mercator još snažnije razvija, a sada će odgovornost morati preuzeti vlasnici.

Članovi Uprave ostavke su podnijeli dan uoči održavanja glavne skupštine Mercatora. Na skupštini će između ostaloga biti riječi o promjenama u nadzornom odboru, povećanju njegovih ovlasti i korištenju lanjskog bilančnog dobitka. Predlaže se smanjenje broja članova nadzornog odbora sa 12 na devet. Predstavnici kapitala imali bi šest predstavnika, a predstavnici zaposlenika tri.

Prema pisanju slovenskih medija, danas bi moglo biti "vrlo zanimljivo" na glavnoj skupštini Mercatora.

A vijesti iz Slovenije seigurno pažljivo prati i Ivica Todorić - tko zna, možda s novom Upravom dobije još jednu priliku za preuzimanje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Pročitajte još:

- Todorić ipak ne odustaje: Agrokor se sprema za još jedan pokušaj preuzimanja Mercatora?

Foto: Arhiva, Izvor: PoslovniPuls/HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram