Zatvori
Jasmin Hadzic
27/03/2012

Seks sve prodaje: Dubokim dekolteom povećali broj online pretplatnika za više od 100 posto!

Nismo "otkrili" Ameriku ako zaključimo da seksualne aluzije u marketingu doista mogu drastično povećati (muški) interes za određenim proizvodom ili uslugom...

A to najbolje pokazuje ovaj primjer...

Ion Interactive, tvrtka koja se specijalizirala za specifičnu granu online marketinga na svom je blogu objavila veoma zanimljive rezultate jednog neobičnog "seks prodaje sve" istraživanja. Njihov klijent, gaming kompanija Kabam koja proizvodi online društvene igre, zatražila je optimizaciju tzv. landing pagea odnosno web stranice gdje se korisnici prijavljuju za besplatnu pretplatu na jednu Kabamovu video igru s vampirskom tematikom "Thrist of Night".

Kako bi klijent bio što zadovoljniji, dečki i cure iz Iona nisu napravili samo jednu novu verziju landing pagea, već tri verzije. Jednu "generičku" s likovima iz dotične video igre, drugu s licem vampirice i treću s vampirskim dekolteom u prvom planu.

Kao što možete i pretpostaviti, rezultati istraživanja su pokazali kako je uvjerljivo najuspješnija bila treća verzija (da, ona s dekolteom) landing pagea.

Prema podacima koje je Ion objavio na svom blogu, verzija C je privukla 95 posto više pretplatnika od verzije A, te 35 posto više pretplatnika od verzije B.

Proizvođači ove vampirske online igre poručili su kako su u samo 24 sata nakon objave verzije C landing pagea zabilježili rast broja novih pretplatnika od čak 100 posto.

A mi smo na (možda pomalo banalnom) još jednom primjeru zaključili kako stara strategija "seks prodaje sve" još uvijek sasvim lijepo funkcionira...

Barem kada je u pitanju muška publika.

Pročitajte još:

- Efekt Renate Sopek: Evo zašto je RTL-ova vremenska prognoza bila najgledanija TV emisija (VIDEO)

- I ove godine GoDaddy je spremio dvije provokativne reklame za Super Bowl (VIDEO)

Izvor: BusinessInsider

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram