Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2012

ISTRAŽIVANJE: Hrvati nezainteresirani za bicikle i pješačenje, na posao idu automobilom ili autobusom

Iako su poskupile cijene goriva kao i cijene javnog prijevoza, građani još uvijek na posao, ali i razgovor za posao, najčešće putuju autobusom/tramvajem te automobilom, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 700 ispitanika...

Javni prijevoz za odlazak na (razgovor za) posao bira najviše ispitanika (39%)  uglavnom zato jer si ne mogu priuštiti automobil: "Nemam položen vozački niti mogućnost kupiti auto", pojašnjava jedan od ispitanika, a drugi dodaje kako javni prijevoz koristi jer je ostao bez službenog automobila.

Iako koriste javni prijevoz, neki ispitanici nisu propustili prokomentirati nedavno poskupljenje ZET-a: "Idem tramvajem, ali i to je već postalo preskupo" i "Putujem javnim prijevozom koji ne valja i najgori je u Europi", samo su neki od komentara.

Automobilom na (razgovor za) posao putuje 37% ispitanika.

"Najpraktičnije rješenje, ne umorite se, stignete na vrijeme, ne smetaju vam kiša, snijeg ni vjetar", komentar je jednog ispitanika. Glavna prednost putovanja automobilom je točnost pa ispitanici ističu kako na razgovor za posao ne putuju javnim prijevozom jer ga smatraju "nepouzdanim".

Neki ispitanici žive mnogo dalje od (potencijalnog) posla pa im je putovanje automobilom jedino rješenje: "Nažalost, nisam u blizini niti jednog radnog mjesta za koje se natječem", komentar je jednog ispitanika, dok drugi napominje kako radi posla dnevno prijeđe gotovo 100 kilometara.

Lijepo vrijeme mami na ulice i one koji na posao najradije odlaze pješice (13%): "Zdravo je i nemam problema s parkingom", komentira jedan od ispitanika.
Pješače i oni koji si ne mogu priuštiti putovanje nekim prijevoznim sredstvom: "Budući da sam nezaposlen nemam novca za osobno prijevozno sredstvo, ali niti za skupi javni prijevoz."

Biciklom na posao odlazi 7% ispitanika. Ističu kako je to "ekološki i brzo", ali i dobar oblik rekreacije: "Uvijek i svuda putujem biciklom, osim ako nije riječ o drugom gradu kada moram uzeti auto", komentar je jednog ispitanika.

Među ostalim oblicima putovanja na posao ispitanici (4%) uglavnom navode kombinaciju putovanja automobilom i javnim prijevozom, ali i putovanje taksijem te vlakom, stoji u rezultatima istraživanja portala MojPosao.

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram