Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2012

PODRŽAVAMO: Europska unija je naumila zabraniti plastične vrećice u trgovinama?

Bruxelles razmišlja o zabrani besplatnih plastičnih vrećica u cijeloj Europi...

Prijedlog o zabrani dijeljenja plastičnih vrećica u trgovinama bi trebao biti iznijet sljedećeg mjeseca dok bi to moglo postati zakon u roku dvije godine. Aktivisti koji podržavaju zabranu kažu da treba između 100 i tisuću godina kako bi se te vrećice razgradile te zagađuju okoliš, piše Daily Mail, a prenosi Index.

Europski povjerenik za okoliš Janez Potočnik je kazao kako se prije 50 godina nije mogla niti zamisliti uporaba plastičnih vrećica, dok ih "danas koristimo par minuta, a potom one zagađuju okoliš još desetljećima".

"No socijalna svijest se razvija te postoji široka potpora za promjenom", rekao je Potočnik. Prosječni stanovnik EU godišnje besplatno dobije oko 500 plastičnih vrećica, a većina njih se koristi samo jedanput. 2008. godine je u Europi proizvedeno 3,4 milijuna tona plastičnih vrećica, dok ih je samo šest posto reciklirano.

Ono što nas može zabrinjavati jest činjenica da smo pisali o "zabrani plastičnih vrećica u EU" prije godinu dana - a ništa se nije poduzelo u svezi uklanjanja ovih ekoloških bombi iz svakodnevne uporabe...

Pročitajte još:

- Nema više kopanja po kontejnerima: Milanovićeva “socijalna” vlada ukida sustav otkupa PET ambalaže?

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram