Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2012

Angela Merkel: Bilo bi pogubno dopustiti Grčkoj istupanje iz eurozone

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da bi bilo pogubno dopustiti Grčkoj da napusti eurozonu koja bi time iznimno oslabjela, u televizijskom intervjuu za BBC...

"Donijeli smo odluku da budemo dio monetarne unije. Nije to samo monetarna odluka nego i politička, rekla je Merkel. Bilo bi pogubno kada bi jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama rekli: Više vas ne želimo", istaknula je njemačka kancelarka Angela Merkel. "Uostalom, europski ugovori to ne dopuštaju. Ljudi u cijelom svijetu pitali bi se: Tko će biti sljedeći"', dodala je.

- Legendarni William Engdahl: Njemačka ima plan istjerati Grčku iz eurozone!

Merkel je istaknula da Grčka, dvaput spašavana, ima pred sobom dug i težak put, ali da bi bila velika politička šteta dopustiti Grčkoj da napusti euro.

Kancelarka i dalje smatra da Velika Britanija treba biti dio EU-a, unatoč tomu što se premijer David Cameron protivi pridruživanju novom europskom proračunskom paktu.

Pročitajte još:

- Nakon paljenja njemačke zastave, Grci na naslovnicu novina stavili Angelu Merkel u nacističkoj odori

Foto: Flickr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram