Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2012

Nadamo se da ovo nije Čačićeva okrutna šala: Od svibnja uzlet hrvatskog gospodarstva

Gost središnjeg Dnevnika HTV-a bio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić...

"Hrvatska će dotaknuti dno u travnju ove godine, a onda kreće uzlet. Ovo sad je zadnje što imamo. Nakon toga idemo prema gore jer u travnju i svibnju nas čeka nekoliko stotina natječaja vrijednih stotina milijuna kuna. Tu je onda i veliki natječaj za TE Plomin u svibnju. Tako počinje investicijski ciklus", rekao je Radimir Čačić prilikom gostovanja u HTV-ovom Dnevniku.

Komentirajući ovih dana objavljenu statistiku o rekordnoj stopi nezaposlenosti, Čačić je kazao kako je još u predizbornoj kampanji govorio kako bi se sva negativna inercija od bivše HDZ-ove Vlade trebala zaustaviti na oko 350.000 nezaposlenih.

Investicijski projekti koji kreću u travnju i svibnju trebali bi početi smanjivati visoku nezaposlenost, istaknuo je Čačić.

U vezi s brodogradnjom rekao je da su Vlada i Europska komisija vrlo ozbiljno pristupile programu njezina restrukturiranja.

Rekao da ne vjeruje da je sindikat protiv tvrtke DIV koja je odabrana za kupnju Brodosplita. DIV su dobro ocijenili stručnjaci i Europske komisije i Hrvatske. Ima 60 milijuna eura ukupnog prihoda, rast u proteklih 10 godina i 45 milijuna kuna dobiti. "Za 3. maj i Brodotrogir postoji nekoliko opcija iz Hrvatske i svijeta, a rezultat će u roku od 90 dana biti program restrukturiranja bez stečaja", najavio je Čačić.

Za brodogradilište Kraljevicu koje ide u stečaj kazao je da je Vlada osigurala sredstva koja radnicima pripadaju. Smatra da će najkvalificiraniji kadar pronaći posao u obližnjim brodogradilištima Viktor Lenac i 3. maj.

Pročitajte još:

- Radimir Čačić: Uopće mi ne smeta što sam jedan od najnepopularnijih hrvatskih političara

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram