Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2012

Vjesnik na korak do gašenja: Blokiran račun, imaju dovoljno novca još za samo nekoliko brojeva

Čini se kako se bliži izlazak posljednjeg broja prvih hrvatskih dnevnih novina "Vjesnik"...

Vlada bi u ime države kao većinskog vlasnika tih najstarijih hrvatskih dnevnih novina - uskoro mogla preporučiti otvaranje stečajnog postupka nad Vjesnikom. Da Vjesnik broji posljednje dana svog postojanja, potvrđuje i činjenica kako je zbog dugovanja Porezna uprava Vjesniku blokirala račun, što je potvrdio i direktor Vjesnika Bojan Divjak u razgovoru za Novi list.

On je objasnio da je riječ o dugu za doprinose na plaće i otpremnine, ali nije htio precizirati o kolikom je iznosu riječ. "Za porez nismo dužni ni lipe, riječ je isključivo o dugu za doprinose. Porez je plaćen čak i na doprinose s kojima je bilo problema", kazao je Divjak.

Dodao je kako je tiskanje novina još nekoliko dana zajamčeno, izražavajući nadu da će dogovor o preuzimanju Vjesnika uspjeti, te da kriza biti tako prevladana.

Svjetlo na kraju tunela za Vjesnik za sada nije na vidiku.

Tračak nade nedavno se prezentirao u vidu interesa britanskog ulagačkog fonda na čelu s Nikolom de Frankopanom, no na kraju je otkriveno kako je sasvim izgledno da će hrvatsko sudstvo uskoro raspisati međunarodnu tjeralicu za dotičnim gospodinom zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Pročitajte još:

- Slavko Linić: Novinari, možete kupiti Vjesnik za samo 1 kunu, pa pokažite možete li opstati na tržištu!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram