Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2012

I oni usporavaju: Kineske proizvodne aktivnosti spustile se na najnižu razinu od prosinca

Kineske proizvodne aktivnosti spustile su se u ožujku na najnižu razinu u četiri mjeseca, stoji u izvješću britanskog bankarskog diva HSBC...

Preliminarni indeks menadžera nabave (PMI) koji je izradio HSBC pao je u ožujku na 48,1 bod, sa 49,6 bodova zabilježenih u veljači, nakon oštrog usporavanja izvoza, javlja HRT.

Rezultat ukazuje na pad aktivnosti peti mjesec zaredom, nakon što je u studenom PMI iznosio 47,7 bodova. Vrijednosti iznad 50 bodova označavaju rast, a one niže pad aktivnosti. Izvješće će pojačati pritisak na političare da dodatno olabave monetarnu politiku.

Prije nekoliko dana australski rudarski div BHP Billiton objavio je da slabi kineska potražnja za željeznom rudom, ključnom komponentom u proizvodnji. To je najnovija negativna vijest iz Pekinga, nakon što je u veljači Kina zabilježila veliki trgovinski manjak, a ovog mjeseca kineska vlada odredila ciljani rast za ovu godinu na 7,5 posto, u odnosu na 9,2 posto u prošloj godini i 10,4 posto u 2010.

Pročitajte još:

- Kina u četvrtom kvartalu prošle godine pretekla Indiju i postala najveći potrošač zlata na svijetu

- Voda došla do grla i u Velikoj Britaniji: Kinezima prodaju koncesije na ceste i autoceste?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram