Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2012

Nadan Vidošević: Sve vrijedno u hrvatskoj industriji napravljeno je za vrijeme socijalizma

Prvi čovjek Hrvatske gospodarske komore (HBK) gotovao je na jučerašnjem predstavljanju knjige "Konkurentnost" autorice Mirjane Dragičević...

Nadan Vidošević sasuo je drvlje i kamenje na sve hrvatske vlade rekavši kako nijedna nije uspjela definirati i sprovesti nacionalnu strategiju razvoja.

“Mi imamo veliki problem vladanja i Hrvatska je loše upravljana zemlja te stoga i nekonkurentna. Ona nema menadžment koji bi znao ostvariti bolji život za sve njene građane. Vlast se konstatno ponaša reaktivno bez jasne nacionalne strategije. Mislim da je veliki problem što u ovoj zemlji svi misle da imaju kapacitet za obavljanje najviših državnih dužnosti, bili oni pravnici, ekonomisti ili liječnici", poručio je Vidošević i dodao kako je najveći problem hrvatskog gospodarstva mentalitet ljudi.

"Sadašnji problemi vezani su uz generaciju koja upravo ovih godina odlazi u mirovinu. To su ljudi koji su na tržište rada ušli krajem 1960-ih ili početkom 1970-ih. To je razdoblje kada je na ovim prostorima prestalo stvaranje ikakvih novih vrijednosti. Sve vrijedno u industriji, izuzev Petrokemije, napravljeno je prije toga, a od tade se živjelo na teret inflacije, ili pak od privatizacije i zaduživanja nakon 1990-ih", rekao je Vidošević u nastupu za kojeg su mnogi komentirali da više priliči predizbornoj utrci nego predstavljanju jedne knjige.

Pročitajte još:

- Vidošević i ekipa prognoziraju rast hrvatskog BDP-a za oko 0,4 posto u 2012. godini

- Smilovao nam se i Nadan Vidošević: Od sada HGK-u moramo mjesečno plaćati “samo” 50 kuna

Foto: NadanVidosevic.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram