Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2012

SKANDAL: Vlada prodaje Brodosplit čovjeku protiv kojeg se vodi kazneni postupak za varanje države?

Prema najavama, sutra bi Vlada trebala prepustiti splitski škver samoborskom DIV-u...

Zvuči nevjerojatno, jer protiv Tomislava Debeljaka, šefa Uprave DIV-a, vodi se kazneni postupak za varanje države i štetu u državnoj blagajni od ne baš zanemarivih tri milijuna kuna, piše Index.

Početkom studenog prošle godine šibenska Policijska uprava podnijela je, naime, prijavu protiv Debeljaka zbog sumnje da je od početka 2007. do konca 2009. godine u namjeri stjecanja protupravne imovinske dobiti u kninskom TVIK-u temeljem krivotvorenih putnih i drugih naloga lažno prikazivao plaće zaposlenika na način da je dio plaće predstavljao kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi.

Na osnovu ovakvih krivotvorenih isprava, osumnjičeni je umanjivao mjesečne obveze plaćanja poreza i doprinosa te je tako oštetio proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 3.092.243,89 kuna.

Policija je protiv Debeljaka podnijela kaznene prijave za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, a prijavljen je i TVIK kao pravna osoba za zloporabu u gospodarskom poslovanju.

Podsjetimo, DIV bi trebao preuzeti splitski škver sa nekakvih 50 milijuna kuna vlastitog kapitala, dok bi sve ostalo "nadožuntala" država i banke, piše Index.

Ovo zvuči kao prvorazredni skandal...

Pročitajte još:

- HGK: Brodogradnja kod nas ima smisla samo ako zapošljava domaće projektante i prateću industriju

- Kako će sad kupiti brodogradilišta: Njemački partner Danka Končara od ponedjeljka u stečaju!

Foto: jadranska-ulaganja.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram