Zatvori
Jasmin Hadzic
15/03/2012

Slovenske novine zaradile 26.000 eura u prvom mjesecu nakon "zaključavanja" online sadržaja

Podsjetimo, od sredine siječnja nekoliko velikih slovenskih novinskih kuća naplaćuje pristup dijelu sadržaja svojih internet stranica...

A danas su objavljeni rezultati prvog mjeseca poslovanja Piano Media sustava u Sloveniji.

U prvom mjesecu od "zaključavanja" online sadržaja slovenske novine zaradile su 26.000 eura, javljaju iz Piano Medije, slovačkog paywall sustava naplate korištenja online sadržaja koji je sredinom siječnja počeo poslovati i u susjednoj Sloveniji. Za usporedbu, u prvom mjesecu rada Piano Media sustava u Slovačkoj tamošnji mediji zaradili su 40.000 eura, no kao što napominje PaidContent, slovensko internet tržište ipak je značajno manje od onog slovačkog.

Piano Media naplaćuje 1,99  eura tjedno, odnosno 4,89 eura mjesečno (48,9 eura godišnje) za neograničeni pristup sadržaju osam velikih slovenskih novinskih internet portala (Delo, Dnevnik, Večer, Primorske Novice, Gorenjski Glas, Dolenjski List, Racunalniske-novice).

U nedavnom razgovoru za PoslovniPuls, Tomaš Bella, direktor Piano Medije odbio je komentirati spekulacije o dolasku u Hrvatsku, no kazao je kako je Piano Medija zainteresirana “za male i srednje europske države”. Na naše pitanje da li to znači da su i zemlje bivše Jugoslavije zanimljive njegovoj kompaniji, Bella odgovara “po gore navedenoj definiciji Piano bi mogao funkcionirati u tim zemljama”.

Pročitajte još:

- BILO JE I VRIJEME: Tiskane novine u Hrvatskoj više neće postojati nakon 2029. godine!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram