Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2012

Dobar posao u Azerbajdžanu: Naručena dva broda iz hrvatskih brodogradilišta

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizirala je, u okviru službenog posjeta predsjednika RH, Ive Josipovića Republici Azerbajdžan 12. i 13. ožujka, Azerbajdžansko-hrvatski gospodarski forum u suradnji s partnerom – Fondom za izvoz i promociju Azerbajdžana (AZPROMO)...

U okviru održanog Foruma iskristalizirali su se sektori perspektivni za buduću suradnju dviju zemalja, a to su svakako brodogradnja (već su naručena dva broda od naših brodogradilišta), energetika, elektroindustrija, infrastrukturni radovi, poljoprivreda, kemijska i prehrambena industrija, poručuju iz HGK.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je gospodarsku delegaciju sastavljenu od 40 gospodarstvenika/predstavnika 28. hrvatskih tvrtki, koje je predvodila potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta. U sastavu hrvatskoga gospodarskog izaslanstva bili su predstavnici tvrtki iz djelatnosti brodogradnje, energetike, graditeljstva i popratne industrije (proizvodnja parketa i sanitarne opreme), ICT sektora, kemijske industrije, farmacije, medicinske opreme, zdravstvenog turizma, certificiranja u sustavu kvalitete proizvoda i procesa proizvodnje, prehrambene industrije, poljoprivrede i strojogradnje. "Brodogradnja i turizam sektori su za koje su Azerbajdžani iskazali izniman interes, ali jednako tako i za poljoprivredu, industriju, energetiku, medicinu, farmaceutiku, IT sektor i  marketing", istaknula je Trnokop Tanta te dodala da su Azerbajdžani značajno smanjili administrativne zapreke za strana ulaganja, što je olakotna okolnost za snažniji proboj hrvatskoga gospodarstva na to tržište.

Nakon održanih prezentacija u okviru foruma i pozdravnih govora, održani su poslovni razgovori između predstavnika 28. hrvatskih i 140. azerbajdžanskih tvrtki. Može se zaključiti da su svi sudionici ove delegacije profitirali svojim odlaskom u Azerbajdžan gdje su se upoznali sa osnovnim mogućnostima poslovanja na ovom zanimljivom i dinamičnom tržištu, a isto tako i započeli prve kontakte s potencijalnim partnerima, stoji u priopćenju iz HGK.

Pročitajte još:

- Kako sada stvari stoje, hrvatska brodogradnja ipak će preživjeti i ući u nešto mirnije vode

- Zvuči zanimljivo: Brodosplit će umjesto brodova uskoro graditi vjetroelektrane!?

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram