Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2012

Njemački Audi preuzima legendarnog talijanskog proizvođača motocikala Ducati!?

Njemački Audi, član koncerna Volkswagen, na pragu je kupnje legendarnog talijanskog proizvođača motocikala Ducatija....

Prošlog mjeseca je Financial Times najavio da bi Ducati, koji je trenutno u vlasništvu grupacije Investidustrial, mogao uskoro promijeniti vlasnika, prenosi Index.

"Zbog daljnjeg razvoja potreban nam je snažan partner. Netko iz vrha svjetske autoindustrije", rekao je tada predsjednik uprave Ducatija Andrea Bonomi.

Prema najnovijim saznanjima Financial Timesa, razgovori između vodstava dviju kompanija su u poodmakloj fazi, dok je Reuters pojasnio razloge Audija za ovom akvizicijom.

Vrhunski i uspješan brand poput Ducatija pridonijet će daljnjem rivalitetu Audija i BMW-a, odnosno njegovoj proizvodnji motocikala. Visoka stručnost i kvaliteta izrade motora, podrška Audijevih konstruktora koji već pokrivaju raspon od proizvodnje automobila do teških kamiona i plovila, dodatno će pripomoći razvoju Ducatija, piše Reuters.

"Volim sve što je crvene boje", kratko je i znakovito poručio izvršni direktor Volkswagena Martin Winterkorn.

Ducati je jedan od tri preostala proizvođača koji se natječu u klasi MotoGP, a njihove motocikle voze višestruki svjetski prvak Valentino Rossi i Nicky Hayden, plus još dva satelitska vozača, a prošle godine je na Ducatiju naslov pobjednika u World Superbiku osvojio Carlos Checa.

Članice VW grupe uz Audi već su brandovi Lamborghini, Škoda, Seat, Bentley i Bugatti, plus MAN i Scania kamioni.

Pročitajte još:

- Procvjetala njemačka automobilska industrija: I obični radnici dobivaju bonuse do 10.000 eura!

- PROGNOZE: Kina će ove godine preskočiti Njemačku i postati drugo najveće tržište luksuznih automobila

Foto: Wikimedia Commons

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram