Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2012

Nakon trgovačkih centara i benzinskih crpki, Todorić ulazi u biznis s hotelima

Nakon što je preuzeo manjinski udjel u dubrovačkoj turističkoj agenciji Gulliver Travel koja surađuje s njemačkim turoperatorom TUI-jem, Todorić bi mogao krenuti u biznis s hotelima...

Ivica Todorić navodno namjerava postati ozbiljan igrač u hrvatskoj hotelijerskoj industriji. Agrokor je već suvlasnik Gulliver Travela i Adriatice.net, a navodno je zainteresiran ući u hotelijerski biznis, doznaje PoslovniDnevnik.

To neizravno potvrđuje i priopćenje iz Agrokora...

"Dosadašnje investicije u turizam bile su uglavnom u postojeće objekte, fragmentirane i nepovezane, gdje pojedine hotelske kuće čine velike napore da se samostalno pozicioniraju na tržištu, s obzirom na relativno kratku sezonu. Za stabilan rast destinacije potrebni su nam jaki partneri koji mogu dovesti goste i u sezoni i izvan nje. Samo TUI je prije rata s tržišta Velike Britanije dovodio više od 200 tisuća putnika, a sezona je počinjala u travnju. U razgovorima koje smo imali s TUI-jem, ali i s drugim velikim multinacionalnim touroperatorima, svi su izrazili spremnost da se vrate na hrvatsko tržište s većim naletima aviona te da produže sezonu, no osnovni problem im je raspoloživost i količina hotelskih kapaciteta, diferencijacija i eksluzivnost za pojedina tržišta. Stoga je jasna pozicija Agrokora da se proaktivno uključi u turistički sektor i kao najveća kompanija u regiji pomogne značajnijem i stabilnijem rastu destinacije. Želimo dati podršku najvećima u svijetu i ohrabriti ih da investiraju u hrvatski turizam, jer je dovođenje najvećih svjetskih kompanija jedina dugoročno održiva varijanta", poručuju iz Agrokora.

U medijima se spekulira kako je Todorić spreman uskoro početi graditi "smještajne kapacitete" (čitaj: hotele) diljem Dalmacije.

Nakon trgovačkih centara, benzinskih crpki i vlastite mobilne mreže - čini se kako je hotelijerska industrija idući veliki korak za Toodrića i njegov poslovni imperij.

Pročitajte još:

- Todorić: Poznat nam je mentalitet Srba i zato ćemo u Srbiju ove godine uložiti 100 milijuna eura

- Todorić ipak ne odustaje: Agrokor se sprema za još jedan pokušaj preuzimanja Mercatora?

Foto: Agrokor

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram