Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2012

Baš kao što je i najavljeno - Fitch Ratings podigao kreditni rejting Grčke na B- razinu

Baš kao što je i ranije najavljeno, bonitetna agencija Fitch podigla je kreditni rejting Grčke s "ograničenog bankrota" na B- razinu sa stabilnom perspektivom...

Fitch objašnjava, kako prenosi AFP, da je završetak zamjene obveznica, koja je obuhvaćala 177 milijardi eura grčkog duga prema privatnim kreditorima, "dokinuo" stanje nemogućnosti plaćanja, koje se ogleda u kreditnoj ocjeni "ograničenog bankrota".

Reuters podsjeća da je to prvo podizanje grčkog rejtinga od izbijanja financijske krize krajem 2009. i prvo povećanje Fitcheve procjene još od 2003.

No nova ocjena B- za Fitch znači da je stanje u promatranoj zemlji "vrlo špekulativno", što znači da agencija smatra da je mogućnost novog bankrota Grčke i dalje moguća. "Agencija smatra da i dalje postoji ozbiljan i stvaran rizik od bankrota u svjetlu visoke zaduženosti" u kojoj se Grčka i dalje nalazi te zbog "gospodarskih izazova" i provedbe nužnih reformi koji očekuju tu zemlju.

Pročitajte još:

- Noćna mora se nastavlja: Grčkoj će uskoro biti potrebno dodatnih 50 milijardi eura pomoći?

- Nobelovac Paul Krugman: Grčka ima sve manje izbora, izlazak iz eurozone sve vjerojatnija opcija

Foto: Flickr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram