Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2012

PAŽNJA: Evo kako se možete prijaviti za HZZ-ove poticaje ukupne vrijednosti 350 milijuna kuna

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je na svojim web stranicama javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u ovoj godini...

Mjere koje će se provoditi uključuju potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i usavršavanje, zatim obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad (bez zasnivanja radnog odnosa) te javne radove.

Potpore za zapošljavanje mogu ostvariti samo poslodavci koji ne bilježe pad nezaposlenosti u posljednjih 12 mjeseci, osim onih koji imaju prazna radna mjesta s opravdanim razlozima, poput otkaza radnika na vlastiti zahtjev ili odlaska u mirovinu. Potpore mogu ostvariti i poslodavci koji nemaju financijskih dugovanja na ime javnih davanja te poslodavci koji djeluju kraće od 12 mjeseci, a imaju zaposlenog najmanje 1 radnika unazad šest mjeseci.

Nadalje, predmet ovog javnog poziva je dodjela potpora poslodavcima koji će zapošljavati isključivo mlade osobe bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe iznad 50 godina života, osobe s invaliditetom te posebne skupine nezaposlenih (hrvatski branitelji, roditelji 4 i više malodobne djece, samohrani roditelji, liječeni ovisnici).

Iznos koji je predviđen za navedene poticaje u ovoj godini iznosi 350 milijuna kuna. Poticaje iz proračuna za zapošljavanje, edukaciju i usavršavanje trebalo bi dobiti oko 35.000 osoba.

Ukoliko tražite posao i nalazite se u jednoj od ovih skupina, sada vam je možda savršena prilika da se prijavite za posao.

Više o korištenju sredstava za poticanje zapošljavanja možete doznati na linkovima u nastavku:

potpore za zapošljavanje

potpore za samozapošljavanje

potpore za usavršavanje

obrazovanje nezaposlenih

stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

javni radovi 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram