Zatvori
Jasmin Hadzic
06/03/2012

Osnivač Twittera Jack Dorsey želi zamijeniti fizičke blagajne inovativnom Square iPad aplikacijom

Ako ovo  zaživi u praksi - klasične fizičke blagajne u trgovinama uskoro bi mogle postati prošlost...

Kalifornijski startup Square, kojeg je osnovao "izumitelj" Twittera Jack Dorsey, ovih je dana predstavio iPad aplikaciju svog sustava za kartično plaćanje. Nova aplikacija "Square Register" namijenjena je iPad vlasnicima koji na svoje tablet računalo moraju pričvrstiti mali plastični dongle za autorizaciju kreditnih kartica i time njihov iPad efektivno postaje prava virtualna blagajna! Osim plaćanja putem kreditnih kartica, nova Square iPad aplikacija omogućuje i plaćanje putem mobilnih telefona. Square je već dostupan kao aplikacija za iPhone i Android mobitele.

Dorsey i njegov tim nadaju se da će ovaj sustav kroz nekoliko godina uspješno umiroviti klasične fizičke blagajne u malim trgovinama, restoranima i kafićima. Brojke pokazuju da su Amerikanci oduševljeno prihvatili ovaj sustav mobilne naplate. Naime, Square bi do kraja godine trebao obraditi financijske transakcije vrijedne više od 4 milijarde američkih dolara!

No, Dorsey se ne zaustavlja na malim trgovinama.

Kako javlja AllThingsD, Square je nedavno dobio odobrenje za početak testiranja svoje mobilne tehnologije u njujorškim taksijima!

Osnovan ne tako davne 2009. godine, Square je danas kompanija vrijedna više od milijardu dolara. Square je do sada osigurao ulaganja teška više od 160 milijuna dolara od poznatih američkih fondova rizičnog kapitala, a 3 milijuna dolara u Square je navodno uložio i britanski tajkun i vlasnik Virgin poslovnog carstva - Sir Richard Branson.

Pročitajte još:

- Evo kako izgleda tipični radni dan u kompaniji suosnivača Twittera Jacka Dorseya (VIDEO)

- Sustav autorizacije kreditnih kartica suosnivača Twittera Jacka Dorseya ulazi u “mainstream” s Wal-Mart distribucijom

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram