Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2012

Baš nam je drago: Kraj zabave za "poduzetnike" na minimalcu s jahtama i luksuznim terencima?

Sudeći prema planovima Ministarstva financija, čini se kako je u Hrvatskoj odzvonilo "tajnim bogatašima" koji si po nekom neobičnom principu mogu priuštiti mnogo više nego što zarađuju, barem ako je suditi prema prihodima koje su prijavili Poreznoj upravi, javlja Novi list...

Naime, Porezna će uprava uskoro na razgovor pozvati 500-njak hrvatskih građana kako bi se razjasnili uzroci velikih nesrazmjera između vrijednosti imovine i prihoda koje su prijavili posljednjih godina. Ako je za vjerovati izvorima riječkog lista, Ministarstvo neće stati samo na tome.

Porezna uprava putem OIB-a može bez većih problema provjeriti odgovara li vrijednost nečije imovine prihodima koje je prijavio u poreznoj kartici te s obzirom na to, ukoliko postoje nepravilnosti, odmah djelovati.

Kod nekih od građana postoji toliki nesrazmjer i zaista je teško povjerovati da si netko, tko već godinama prijavljuje primanja u vrijednosti prosječne plaće, može priuštiti nekretnine vrijedne nekoliko milijuna kuna, pa i eura.

Na razgovoru će tih 500-njak građana dobiti priliku da objasne kako su došli do svih tih nekretnina, a ukoliko se dokaže da su do njih došli utajom poreza, Porezna uprava će provesti novu procjenu njihovih prihoda i na temelju toga im obračunati porez.

Uopće ne zvuči kao loše ideja...

Pročitajte još:

- Hrvatske marine zadovoljno trljaju ruke i čekaju egzodus talijanskih jahtaša zbog nametnutog poreza

- Zbog neplaćenog poreza – porezna uprava zatvorila kultni zagrebački noćni klub Saloon

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram