Zatvori
Poslovni Puls
14/06/2018

Dubrovački "Love Stories Museum" kroz selfije i interakciju privlači Millennialse

Dubrovnik je od nedavno bogatiji za još jednu turističku atrakciju o kojoj smo i mi na PoslovnomPulsu nedavno pisali. Dubrovački "Love Stories Museum" (LSM), otvoren sredinom svibnja, već je privukao veliku pozornost domaćih, ali i inozemnih medija svojim jedinstvenim pristupom i prezentacijom sentimentalne tematike ljubavi i romantike.

Godina je 2018. , pa ni muzejska i izložbena iskustva nisu imuna na nove tehnologije i trendove kojima se pokušavaju privući mlađi posjetitelji koje klasične marketinške kampanje često zaobilaze u  širokom luku. Najposjećeniji svjetski muzeji odavno su otkrili sve čari i prednosti VR-a i AR-a (virtual reality / augmented reality) tehnologije, interaktivnih izložaka, te mobilnih aplikacija koje proširuju i obogaćuju muzejsko iskustvo.

Iz dubrovačkog Love Stories Museum potvrđuju ove trendove.

"Dok smo osmišljavali postavu i sadržaj svakako smo imali na umu da živimo u vremenu smartphona, selfija i nove generacije posjetitelja koji biraju iskustva i doživljaje koji nisu klasično dosadni već nude nešto s čim osjećaju direktnu povezanost", kazala nam je Bruna Papić, glasnogovornica LSM-a.

Posjetitelji ove jedinstvene dubrovačke atrakcije tako će u razgledavanju naići na selfie kutak, suvremenu multimedijalnu prezentaciju poznatih dubrovačkih znamenitosti i atrakcija, cijelu izložbu posvećenu Instagram fotkama, ali i dobiti mogućnost da sami direktno sudjeluju u stvaranju izložbene postave.

"Našim posjetiteljima želimo ponuditi jedinstveno i zabavno iskustvo koje se neće svoditi samo na prošetavanje i čitanje tekstova. Želimo da se fotkaju i izraze sebe i svoje emocije kroz selfije, želimo da na licu mjesta ostave svoju osobnu ljubavnu priču, želimo da se potpišu na naš 'Ljubavni zid' i da nas tagiraju na Instagramu i tako postanu dio naše Instagram izložbe", kaže Papić i dodaje kako se posebno vodilo računa o tome da svaki kutak LSM-a bude instagramabilan.

Stoga nije ni čudo da dubrovački Love Stories Museum u velikoj mjeri posjećuje upravo generacija Millennialsa, željna nekih novih, originalnih iskustava i doživljaja.

"Najveći udio u našim posjetama drže upravo 'Millennials' generacije i mi ćemo i dalje komunicirati na način koji je blizak upravo toj generaciji i nastaviti razvijati sadržaj kojim ćemo klasično izložbeno iskustvo učiniti još privlačnijim za njih", zaključuje Papić.

Više o Love Stories Museum doznajte na njihovim službenim web stranicama https://lovestoriesmuseum.com i na društvenim mrežama InstagramFacebook i Twitter.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram