Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2012

Michelle Obama dobiva konkurenciju: Supruga novog kineskog predsjednika je lijepa pjevačica Peng Liyuan

Michelle Obama uskoro bi mogla dobiti konkurenciju - i to iz Kine! Lijepa kineska pjevačica uskoro postaje "prva dama" najmnogoljudnije nacije na svijetu...

Prvi put nakon Mao Ce-tunga, novi kineski predsjednik Xi Jinping, koji će 2013. stupiti na predsjedničku dužnost, imat će slavnu ženu, Peng Liyuan, pjevačicu iznimno popularnu u Kini, prenosi HRT.

Svim je Kinezima poznat sopran buduće prve dame koja u vojsci ima čin generala i koja je već 25 godina zvijezda novogodišnje proslave na državnoj televiziji.

Peng Liyuan, supruga Xi Jinpinga, koji je privlačio pozornost medija na godišnjem zasjedanju parlamenta, bit će nesvakidašnja prva dama. "Nakon doba Mao Ce-tunga supruge visokih kineskih dužnosnika nisu se pojavljivale u javnosti", rekao je Zhang Yaojie, istraživač u Nacionalnoj umjetničkoj akademiji.

Nakon okrutne Jiang Ying, posljednje žene Mao Ce-tunga, "crvene carice" omražene u narodu, od supruga kineskih čelnika očekivalo se da ostanu u sjeni.

Peng koja se uz pjevanje bavi i humanitarnim radom, od 2001. je ambasadorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u borbi protiv AIDS-a i tuberkuloze. Moguće je da će biti prva dama na zapadni način, umjesto dosadašnjeg običaja da kineska prva dama prati supruga samo na službenim putovanjima izvan zemlje.

Pročitajte još:

- Drastično usporavanje: Kina ove godine očekuje gospodarski rast od “samo” 7,5 posto

- ČUDO: Kini je potrebno samo šest tjedana da “stvori” polovicu grčkog BDP-a

Foto: tribune.com.pk

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram