Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2012

Todorić: Poznat nam je mentalitet Srba i zato ćemo u Srbiju ove godine uložiti 100 milijuna eura

Podpredsjednik Agrokora Ante Todorić najavio je u utorak kako ta tvrtka namjerava u slijedećih godinu dana u svojim poduzećima u Srbiji investirati oko 100 milijuna eura...

"Agrokor će u slijedećih godinu dana investirati, što direktno, što indirektno, u naše tvrtke u Srbiji oko 100 milijuna eura", izjavio je  Agrokorov Ante Todorić na beogradskoj televiziji B92, tijekom boravka na "Kopaonik business forumu 2012", prenosi PolitikaPlus. Todorić je istaknuo kako smatra hrvatsko okruženje prirodnim okolišem gdje će investirati, te da je Agrokoru, kao hrvatskoj tvrtki, poznat mentalitet i tržište u Srbiji i da je zato tvrtka odlučila investirati u toj zemlji.

Podsjetio je kako je Agrokor počeo investirati u Srbiji 2003. godine u tri tvrtke, Frikom, Dijamant i u Ideu, te da je do danas investirao 450 milijuna eura čistog kapitala u Srbiju gdje ima sedam tisuća zaposlenih.

"Kopaonik business forum 2012", koji je počeo u utorak i završava u četvrtak, tradicionalni je forum srbijanskih ekonomista, a među više od 500 sudionika su gospodarstvenici, članovi srbijanske vlade, gospodarski stučnjaci, predstavnici međunarodnih financijskih institucija, kao i veleposlanici zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije.

Ivica Todorić je prošle godine izazvao čuđenje u Hrvatskoj nakon iznimno pozitivnih komentara o poslovnoj klimi u Srbiji gdje je vlasnik Agrokora drugi najveći zemljoposjednik.

"Da sam ja iz Srbije, puno bih manje ulagao u Hrvatsku. Kako vidim, u Srbiji ima mnogo više prilika za ulaganje nego što je to slučaj u Hrvatskoj", rekao je tada Todorić.

Pročitajte još:

- Agrokorova Mivela sponzorira reprezentaciju Srbije

- Ivica Todorić kupio beogradsko kino Jadran

Foto: YouTube

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram